És igen, a kormányváltó
2016. május 08. írta: Afterdark

És igen, a kormányváltó

Régóta bújom már a netet egy váltófüles kormány után. Mióta hárman vagyunk a családban, már kevesebbet használom S-ben a váltót, de azért párszor kiégetem a véremből a napi felgyűlt stresszt. Nyilván ilyenkor csak zárt pályán használom ki az autó képességeit, csakis beöltözve, bukósisakban, 200 fölött mindig csak németországban közlekedem....

1 baj volt csak a váltófüles kormánnyal. Az hogy e39be nem szereltek. 46-ba igen, az m3 egy igazán kurrens kormánnyal kapható, az aztán ritka mint a fehér holló. Vagyis inkább hihetetlenül drága, mert 1-2 db mindig van az ebay-en eladó. Kész szerencse, hogy a 3-as kormány használható az ötösökkel is. Itthon is kaptam baráti ajánlatokat , miszerint "nincs gond barátom, 200e forintért beszerezzük és beszereljük neked". Kösz "barátom" inkább nem. 

És a mélytorkos orál itt kezdődik és egy egyszerű számból fakad. 97. Kérem jól jegyezzék meg ezt a számot, ez már eddig is komoly gondokat okozott, ezután sem fog nyugton hagyni. Ez pedig az évjárat, 1997, merthogy az egyik bontósom fia szerint "ez olyan régi szar, amit már nem is bontunk".

Facelift után szebb az élet, kékebb az ég, a modellfrissítéstől innen Mória hatalmas falai várják az autóját fejleszteni szándékszó tulajt. Kétindítós kormányban a régi kormány kiszerel, az új beszerel, váltófülek beköt, kb ennyi a folyamat.

Jelenleg egyindítós kormányom van, emiatt cserélni kell a komplett kormányoszlopot, az ehhez tartozó gyújtáskapcsoló betétet, az átvezető gyűrűt, teljes kábelezés kell, a bajuszkapcsolókat faceliftesre cserélni, szerencsés esetben felprogramozni, szerencsétlenebb esetben kicserélni az lcm modult. 

Már magát is a kormányt is csak két darabban tudtam megvenni, az egyik tulajtól a vázat magát a nagyon fontos gyűrűvel együtt, míg egy másik tulajtól vettem egy teljes e46 kormányt, amiről átszereltem a multigombsort, betétet és légzsákot.

img_3229.jpg

Foglalkoztam vele egy kis ideig, végül lett egy használható állapotú váltófüles kormányom VÉGRE. 

img_3224.jpg

img_3227.jpg

img_3226.jpg

img_3231.jpg

Volt pucolnivaló rendesen. 

img_3230.jpg

img_3232.jpg

img_3236.jpg

img_3234.jpg

img_3237.jpg

img_3238.jpg

img_3243.jpg

Kapott a bőr egy alapos tisztítást és ápolást.

img_3240.jpg

Tádááám

img_3244.jpg

A kormányoszlop kissé olajos állapotban volt, végre volt mit pucolni... :)

img_3248.jpg

img_3249.jpg

img_3250.jpg

img_3251.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bmwe39.blog.hu/api/trackback/id/tr438697492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása